GEEN oproep om op deze poll te stemmen

RefoMator / 1 reactie

27-01-2016, 13:55

Wij noteren de zoveelste koopzondag-fittie in het voormalige Israel van het Westen. Locatie is ditmaal Waddinxveen. Na de openstelling van de plaatselijk Jumbo ongeveer een jaar geleden willen diverse politieke partijen dit volgaarne uitbreiden. Democratisch als het plaatsje is, werd er een heuse waterdichte anti-fraude Wordpress-poll in het leven geroepen via de lokale omroep RTW om de stemming te peilen. Let wel: “Niet meerdere stemmen uitbrengen aub. We vinden ze heus en we halen de extra stemmen weg!” Je bent gewaarschuwd.


En dan komt daar toch die vermaledijde dominee Jan Pieter Stoel die het in z’n hoofd haalt om een oproep te plaatsen om dag te zeggen tegen zondagsaankopen. Nota bene ook aan niet-inwoners! Daar gaat dan je 100%-onfeilbare indicatieschatting. 

"Steun de winkeliers in Waddinxveen die niet meegaan met de 24-uurseconomie en de zondag als rustdag eerbiedigen. Vul de enquête in zodat de polls de goede kant op slaan?! Delen: graag! Ook voor mensen buiten Waddinxveen.", preekte Stoel vanaf zijn Faceboeks. 

“Ongepast”, volgens PvdA/GroenLinks. D66 vindt het on-ac-cep-ta-bel, meldt het AD. Ferm geschrokken van deze kritiek verwijderde de Herstelde predikant het bericht van zijn pagina.

Aangezien we geen gevolg meer kunnen geven aan de oproep van ds. Stoel, laat ons de tips van D66, Weerbaar Waddinxveen en PvdA/GroenLinks zelf ter ore nemen:

Wie zijn wij om dat te negeren? Stemmen kan HIERRRRR.

 

RefoMator op 27-01-2016, 13:55
1 reactie
henkie
01-02-2016 / 13:06
Het wordt nu wel heel schimmig. Ze hebben de tussenstand inmiddels verwijderd. Volgens mij worden ze genept daar in Waddinxveen.

Lees ook deze columns

Om ‘Sympathy for the devil’ of ‘Highway to hell’ te beluisteren hoef je tegenwoordigvandaagdedag niet eens meer naar een satanskerk of een andere beklagenswaardige afgodentempel. Deze en andere popson...
13 reacties
23-12-2015
Slagregens teisteren ons kikkerland, de wind jaagt in Beaufort 4 en 5 door de bomen, de hoogste tijd om…met de benenwagen naar de kerk te gaan! Dit idee oppert nieuwbakken predikant Zondag in de Saamb...
14 reacties
07-12-2015
Nee, ik had nog nooit van haar gehoord. Maar ze schijnt op social media razend populair te zijn: de 18-jarige Essana O’Neil. Op Instagram had ze meer dan vijfhonderd duizend volgers, ze plaatste er ge...
2 reacties
05-11-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering