Sympathy for the devil op hele noten

RefoMator / 13 reacties

23-12-2015, 12:01

Om ‘Sympathy for the devil’ of ‘Highway to hell’ te beluisteren hoef je tegenwoordigvandaagdedag niet eens meer naar een satanskerk of een andere beklagenswaardige afgodentempel. Deze en andere popsongs zijn in de duistere dagen voor Kerst in de zogenaamde kerktop2000-kerkdiensten te beluisteren. Binnenkort bij jou in de buurt!

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Dominee Fred Omvlee (allen genoegzaam bekend) heeft zich andermaal in een vrijzinnige bocht moeten wringen om afgedwaalde zieltjes aan zich te binden via het KPN PKN-internetproject Mijn Kerk. Is er dan niets heilig? “Fred Omvlee moet lang peinzen, maar nee, hij kan echt geen popsong bedenken waar hij tegen is, of niet naar zou willen luisteren. Hij vindt het geen enkel probleem popmuziek religieus te duiden in kerkdiensten, ook al zijn de songs zelf seculier”, noteert het Neerlands Dagblad.

Ik heb alvast wat nummers voor ds. dj Fred uitgekozen voor de eerstvolgende dienst:

Ik heb zo waanzinnig gedroomd.
Zeg me dat het niet zo is
Why Tell Me Why.
Niks Is Te Gek.
Upside Down.
Crazy.
De wereld is een gekkenhuis (en dit is het hoofdkantoor).

RefoMator op 23-12-2015, 12:01
13 reacties
Catherine
23-12-2015 / 12:52
Niet te geloven gewoon. Ik vind dit echt schokkend. De Bijbel waarschuwt ons voor valse profeten.
M.i. vallen dergelijke "voorgangers" onder de categorie bedriegers. Wee de zielen die aan hem toevertrouwd zijn.
Ik zou zeggen: zeg me dat het niet waar is, maar het zal wel waar zijn vrees ik.
Gerard
23-12-2015 / 14:38
Ik vraag me af, gaan ze ook de nummer 1 uit volle borst meezingen?

Imagine there's no Heaven, it's easy if you try
No Hell below us, above us only sky
Imagine all the people, livin' for today
You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope someday you'll join us, and the world will be as one.

(merk op dat dit gedeelte van het lied, de essentie van John Lennon's gedachtengoed, op de PKN site in de rechter colom zorgvuldig is weggelaten)
Gerard
23-12-2015 / 14:51
Hetgeen zich uiteraard rechtstreeks vertaald naar: "Stel je voor dat de God van de Bijbel niet bestaat. Dan komt alles goed..."
Mona
23-12-2015 / 19:17
Voor mij valt dit in dezelfde categorie als The Passion, nl weerzinwekkend!

Meneer/Ds/DJ Omvlee vind het geen enkel probleem om popmuziek religieus te duiden. Het ligt er maar aan welke religie hij daarmee bedoelt...
Ook de duivel kent zijn religie, zijn rituelen en zijn aanbidding.

De religie van Jezus Christus en Dien gekruisigd, is het in ieder geval niet.

Het is schokkend dat de PKN zich hiermee inlaat.
cees0102
27-12-2015 / 21:43
Hier volstaat een woord: Ikabod!
Mona
28-12-2015 / 09:49
http://nos.nl/artikel/2077377-geen-psalmen-maar-popliedjes-in-de-kerk.html
andrew
30-12-2015 / 15:36
Triest dat je zo nog moet proberen de kerk ( weer ) vol te krijgen. Het ging dan ook alleen om de gezelligheid en niet om de mensen lastig te vallen met het geloof.
Tja, dan kun je ook wel bingo-avonden etc. gaan houden onder het motto als de kerk maar weer vol is en als het maar gezellig is.

Maar hoorde wel gekkere dingen op de radio: interview met iemand die al jaren Jezus speelde in de passion. Vraagt de interviewer: En bent u zelf gelovig? Geirriteerd antwoord: waarom wilt u dat weten is toch niet belangrijk. Na doorvragen: nee, het is maar gewoon een rol die ik speel.
Catherine
31-12-2015 / 14:46
@Andrew: de personages worden ieder jaar door iemand anders gespeeld.
Dit jaar was het Jim de Groot, die heeft gezegd dat hij atheïst is. Maar ach, het is maar toneel, aldus hem.
Het verdrietige is dat dit door veel christenen wordt goedgepraat met als excuus dat God een kromme stok gebruikt om recht te slaan.
De kerk haalt zelf de wereld naar binnen. Dat is zo erg!
Lecram
04-01-2016 / 14:21
Er is een zoekfunctie op de website van Top2000 in de kerk. Als je zoekt op "Jezus" dan krijg je uit de honderden berichten 2 (twee!) resultaten. Als je zoekt op "Christus" zelfs geen één.

De wereld vervangt Jezus in de kerk. Wat blijft er dan van de kerk over? Aan de andere kant: als beleving, bevinding, Jezus vervangt, is dat niet net zo erg?
Robert
05-01-2016 / 20:42
Het begon allemaal al met die dominee Paulus, die op de Areopagus Griekse schrijvers en dichters aanhaalde om aan de hand van hun seculiere woorden het Evangelie te brengen. Oh ja, en nog erger: hij vergeleek God met een afgod uit een uithoek van het Griekse pantheon.
Het werd helemaal erg toen hij ons sommeerde om met de grieken een griek te zijn. Stel je voor dat we ons verlagen tot het niveau van het schandelijke Nederlandse volk, straks gaan ze nog tot geloof komen, dat is toch niet wat Jona wilde.

Driewerf schande!
inChristus
05-01-2016 / 20:55
@Robert: helemaal mee eens!

Daarbij, vindt je het gek dat de wereld in de kerk komt? Aangezien de kerk niet in de wereld komt. Waar is het zout? Waar is het licht? Volgens mij staat het ergens onder een korenmaat... en op zondag zoeken we elkaar op, en praten we erover, en wel 2 keer!
Komt op mij heel huichelachtig, ja, farizees over.

En tuurlijk is er wat te zeggen over die muziek, maar als Omvlee het goed gebruikt en er dus een waar Licht over laat schijnen, dan verdwijnt de duisternis. Duisternis verdwijnt namelijk altijd als er licht gaat schijnen.
Sophie0000
06-01-2016 / 17:40
dit is heel erg!
Arjan
09-02-2016 / 16:47
Het is niet ondenkbaar dat men alles wat op de wereld bestaat kan gebruiken om mensen in aanraking te laten komen met God. Maar ik ben bang dat dit nu juist niet gebeurd in deze diensten. Het evangelie is door het Woord. Dat zegt Jezus zelf. Wanneer we de belevingswereld van anderen binnen treden, en deze vervolgens gebruiken om mensen naar het Woord te brengen is daar niets mis mee. Maar is dat ten diepste de wens van deze diensten? Of is het gewoon een mooie ervaring? Is het een manier om een dienst eens een andere invulling te geven? Om het in een modern jasje te gieten? Of nog erger, om gewoon een leuke dienst te hebben? God komt in zijn Woord tot ons en roept kerken, voorgangers en ons allen op om zijn Woord te verkondigen.

Lees ook deze columns

Slagregens teisteren ons kikkerland, de wind jaagt in Beaufort 4 en 5 door de bomen, de hoogste tijd om…met de benenwagen naar de kerk te gaan! Dit idee oppert nieuwbakken predikant Zondag in de Saamb...
14 reacties
07-12-2015
Nee, ik had nog nooit van haar gehoord. Maar ze schijnt op social media razend populair te zijn: de 18-jarige Essana O’Neil. Op Instagram had ze meer dan vijfhonderd duizend volgers, ze plaatste er ge...
2 reacties
05-11-2015
Verbaasd was hij, maar nog meer teleurgesteld. Want dit had hij nooit verwacht. Hoe langer hij er over nadacht, hoe meer hij versteld stond. Hij begreep niet dat juist déze mensen er zo over dachten. ...
8 reacties
24-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering