Niet-gelovigen zijn labbekakken

RefoMator / 4 reacties

30-06-2015, 13:53

Eindelijk weer eens een wetenschappelijk onderzoek waar echte cijfers aan te pas komen. Geen biljardmiljoen jaren dit keer maar keiharde procentages. Jij bent namelijk een van de fundamenten waar dit land op draait. Dankzij jou worden in .NL klinkende munten binnengeharkt. Jij loopt 6 dagen in de week het vuur uit je van Bommels, arbeid je een slag in een cirkel en met de 9 tot 5-mentaliteit veeg jij je hardwerkende bips af. Het sterkste arbeidsethos en jij zijn synoniemen. Het Centraal Bureau der Stats heeft dat voor ons uitgevogeld.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Van onze Hervormde medestrijders heeft zo’n 3 op de 4 een dijk van een arbeidsethos. De Gerefo’s en PKNezen volgen met een respectabele 68%. Calvijn, zelf niet vies van een beetje gezond plichtsbesef zou je een boks geven, als hij het geweten zou hebben: ’Tik em aan, hardwerkende held’.

Nee, dan non-religieuzen onder ons. Een schamele 59% is hun deel. De labbekakken. En dat wil graag meer koopzondagen en vrouwen aan de bak. Gaan de kaboutertjes dat werk doen? Het CBS is vast al met die berekeningen begonnen. 

RefoMator op 30-06-2015, 13:53
4 reacties
Haas
01-07-2015 / 02:46
Wat een belabberd verhaal!

http://www.npo.nl/om-de-oude-wereldzee/POMS_S_IKON_855305
De7eigenschappen
07-07-2015 / 10:17
Ik zag wel de splinter maar niet de balk.
Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld word.
En zo verder.

Wat is de bedoeling van dit stukje "onderzoek"?

Bovenal: waar is de liefde?

de liefde en de zegen van onze Vader
_Sjors_
07-12-2015 / 23:26
Toch jammer dat je bent blijven steken in je onderzoek. Heb je ook onderzocht wat een labbekak is? Dat is toch echt wat anders dan een niet religieus persoon, hoewel hij/zij dat wel zou kunnen zijn.

Een labbekak ik een bijstandsgenieter!

En om al deze mensen nou over een kam te scheren, getuigd m.i van een belabberd perceptievermogen van jou kant. Mensen zoals jij noemt men dan ook wel een belabberkakker. (Heerlijk neologisme! Ik mag dat wel.) En volgens mij is er daar maar een van... Misschien 2 als je de spiegel erbij betrekt.

Maar goed, alle gekheid op een stokje: dat zal een beste stok zijn of niet dan!

Groeten,

Sjors.
_Sjors_
08-12-2015 / 08:49
Hmmm, al wakker wordend moet ik toch bekennen dat mijn reactie ook niet de schoonheidsprijs verdiend. Het is denk ik verstandig om niet 's avonds laat nog in de pen te klimmen.

Waarom heb ik zo gereageerd? Laten we het erop houden dat mijn nekharen begonnen te kriebelen bij het lezen van dit stukje. En die kriebel gaat van de nek naar de hand. Jeukende handen laat maar zeggen. En dat is dom van mij om dit zo te ventileren.

Het positieve is dat ik daar zelf achter kom. Echt zelf gedaan? Nou, de meeste credits gaan toch naar de Heilige Geest. Hij heeft me overtuigd dat dit niet de juiste reactie is. Daarom kom ik er dan ook op terug.

Sorry dat ik je heb proberen te provoceren. Mocht je het neologisme opgevat hebben als schelden, dan spijt ook dat mij.

Goed, ik ga weer genieten van de dag en van mijn bijstandsuitkering, het is helaas niet anders. Maar alles heeft zijn nut bij God, dus ik hou de moed erin!

Tijd voor een bak koffie.


Met excuserende groeten,

Sjors.

Lees ook deze columns

Op geloofstoerusting.nl vertelt Refowebpanellid ds. G. A. van den Brink over het eenvoudige ‘geheim’ van de wedergeboorte. Op dit moment wordt de lezing uitgebreid gedeeld via Twitter en Facebook. Een...
28 reacties
23-06-2015
De Palestijnen willen zo snel mogelijk een zelfstandige staat. De wereld wil dat ook. De Palestijnen beroepen zich op hun historische rechten op Judea, Samaria, Oost-Jeruzalem en Gaza. Ten onrechte. I...
8 reacties
19-06-2015
Aan wie wordt het heil aangeboden? Zijn dat alleen de uitverkorenen, zoals enkele afgescheiden kerken in hun leer proclameren, of wordt de zaligheid aangeboden aan iedere zondaar? Oftewel, is er sprak...
14 reacties
11-06-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering