Valt een boegbeeld in het water...

RefoMator / 5 reacties

04-06-2015, 12:11

De EO-Jongerendag is weer in zicht. Aanstaande sabbatdag om precies te zijn. De vraagbaak van Refoweb zal ongetwijfeld weer volstromen met verontruste ouders en hun über-enthousiaste kroost. En het Reförmatorisch Dagebladet slijpt haar toetenborden. Ook voormalig EOJD-presentator (2008-2014) Manuel Venderbosch doet van zich spreken deze week. Een stadionvol jongeren keek 7 jaar lang naar een kerkelijke blindganger (“met z'n allen bij elkaar zitten met een clubje ben ik niet zo van”) en agnost (“…als God er dan al is”) als uithangbord van het reli-fuifje, zo bleek uit een interview op Den Haag FM.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Over EO’tische-roots gesproken. Ook Arie B. komt er maar niet los van. We noteerden zijn tweede poging om een profaan grolletje te produceren dat in het water loopt. Werd hij door de EO een paar jaar geleden nog de laan uit gebonjourd na het schofferen van de christelijke achterban met het programma ‘Loopt een man over het water…’, ditmaal werd zijn commercial voor Holy Soda uit de lucht gehaald na diverse klachten.

Zaterdag 6 juni straalt er een nieuwe ster aan het firmament in het Gelredome die luistert naar de naam Joram Kaat. Mocht dit weer een miskleun worden dan stel ik voor om Henk Binnendijk te laten herintreden. Beter een boegbeeld met rollator dan te water.

RefoMator op 04-06-2015, 12:11
5 reacties
Haas
09-06-2015 / 00:38
De EO-Jongerendag is weer in zicht. Aanstaande sabbatdag om precies te zijn. is de wekelijkse rustdag in het jodendom. Sjabbat vindt plaats op zaterdag, de zevende dag van de joodse week en dient volgens de voorschriften in de Tenach in de eerste plaats te worden gevierd door een onthouding van alle arbeid. Voor christenen is dit de zondag. Mogen wij niet beide dagen vieren, het liefst de hele week, en met elkaar?
De vraagbaak van Refoweb zal ongetwijfeld weer volstromen met verontruste ouders en hun über-enthousiaste kroost. Waarom zijn ouders eigenlijk verontrust dat hun kroost zoekt naar God, zeker in deze tijd?! Daar is de sabbat toch ook voor? Geloven we niet dat God kiest voor onze kinderen? Geloven we eigenlijk zelf wel? Het is toch fantastisch om te weten dat God met elk mensenkind zijn bedoeling heeft.. Daar mogen we toch op vertrouwen, waarom zo krampachtig alsof we het zelf moeten doen?
En het Reförmatorisch Dagebladet slijpt haar toetenborden.
Hoezo? Waarom? Het was Jezus die zei; “laat de kinderen tot mij komen”! God belooft het zelfs bij de doop. Hij belooft het!
Ook voormalig EOJD-presentator (2008-2014) Manuel Venderbosch doet van zich spreken deze week. Een stadionvol jongeren keek 7 jaar lang naar een kerkelijke blindganger (“met z'n allen bij elkaar zitten met een clubje ben ik niet zo van”) en agnost (“…als God er dan al is”) als uithangbord van het reli-fuifje, zo bleek uit een interview op Den Haag FM.
Dit is op de man spelen! Voel je je daar beter door? Kent u de man, zijn twijfel? Weet u wat God in zijn leven betekent? Denkt u God te kennen? Bent u in staat om daar over te oordelen?
Over EO’tische-roots gesproken. Ook Arie B. komt er maar niet los van. We noteerden zijn tweede poging om een profaan grolletje te produceren dat in het water loopt. Werd hij door de EO een paar jaar geleden nog de laan uit gebonjourd na het schofferen van de christelijke achterban met het programma ‘Loopt een man over het water…’, ditmaal werd zijncommercial voor Holy Soda uit de lucht gehaald na diverse klachten.
U spreekt woorden als “profaan” (werelds). Juist in deze wereld is het mooi om iets van God te weten te komen en te laten zien! Is God voor? Ja, ik denk het wel! Mag dat met humor en vriendelijkheid of zijn wij ten eeuwige verdoemd? Zo wil God dat niet! Het is fijn om bij Hem te horen en Hij kiest voor iedereen, door Jezus! Die liet het zien!
Zaterdag 6 juni straalt er een nieuwe ster aan het firmament in het Gelredome die luistert naar de naam Joram Kaat. Mocht dit weer een miskleun worden dan stel ik voor om Henk Binnendijk te laten herintreden. Beter een boegbeeld met rollator dan te water.
Tsja, onwijs grappig enzo maar… laat maar.
Omega
09-06-2015 / 07:04
Zou @Haas de illusie hebben dat met alleen Bijbelstudie en wat opwekkingsmuziek er ook bezoekers naar de EOJD komen?
Haas
10-06-2015 / 00:31
Nee hoor, want ronduit ;) saai natuurlijk. Ieder mens is welkom! Voor veel mensen is het soms moeilijk om de drempel van de kerk over te stappen. Zelfs in een "calvinistisch" Nederland weten veel mensen niet eens waarom ze vrij hebben met pasen en waar dat voor staat. Dat er dus voor wordt gekozen om het laagdrempelig te houden is juist positief (imho). Het gaat om het verkondigen van het evangelie uiteindelijk.
Omega
10-06-2015 / 07:10
@Haas Welk evangelie bedoel je precies? Over de Jezus van de Bijbel heb ik, na tien jaar achter elkaar de EOJD te hebben bezocht, weinig gehoord. Misschien komt dat door de enorme herrie ;-)
Haas
11-06-2015 / 01:08
Misschien moet jij het daar dan ook niet zoeken, er zijn idd rustiger plekken te vinden. ;)

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat 1 van mijn meest memorabele momenten op de eo jongerendag in stadion Galgenwaard was, ik bedoel maar. Heel de dag regen, werkelijk waar was ik tot op het bot verkleumd en was mijn vrienden kwijt. Henk Binnendijk stond te preken :) vrienden nooit meer gevonden ;-)

Toch vond ik het wel mooi om te ervaren dat verschillende mensen, uit verschillende windstreken, denominaties etc. daar samen kwamen om te zoeken naar God en het verlossend werk van onze Here Jezus Christus.

Hoe het draaiboek van zo'n evenement verloopt moet je dan ook uit handen durven geven, aan God misschien?

Lees ook deze columns

Hij kreeg gelegenheid om op een gemeenteavond zijn verhaal te doen, Fred, m’n o zo leuke puberneef. Hij is van plan om in China huizen te gaan bouwen voor arme Chinezen. En, zo sprak hij vol overtuigi...
5 reacties
29-05-2015
Kan een zeer reformatorische, bevindelijke, predikant je afhouden van Gods Koninkrijk? Kan een trouwe dienstknecht van de Allerhoogste je bedriegen voor tijd en eeuwigheid? Kan hij je bewust -willens ...
8 reacties
26-05-2015
Zojuist de Staatkundigen aan de foon gehad. Jullie creaties zijn net buiten het podium gevallen. Wel moet ik jullie op het hart drukken dat zonder ‘Overspelletje Photoshop’ de hele campagne ‘Liefde & ...
6 reacties
22-05-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering