Het wurmpje ootmoed

Kruipolie / 11 reacties

26-01-2015, 08:28

We zijn zo druk, dat belangwekkende gebeurtenissen in dit kikkerlandje en op het kerkelijk erf ons compleet ontgaan. En dat is jammerlijk, want in het geniep vinden er tal van mysterieuze zaken plaats. De SGP is namelijk staatsgevaarlijk en wordt aangestuurd door de duivel. Hun lijsttrekker blijkt een landverrader. Het Reformatorisch Dagblad is een NSB-krant.

 


Minister-president Rutten een neo-nazi. Justitie compleet corrupt. Predikanten en hun kerken zijn bedriegers en vertegenwoordigen satan. Syrische christenen worden uitgemoord in opdracht van de EU en VS. En homofilie is geen geaardheid en al helemaal niet aangeboren. Ze kiezen er zelf voor, die lelijke helwaardige rakkers. Zo maar een paar heuse ‘werkelijkheden’ die de naïeve kerkmens volledig ontgaat...
 
Maar houzee, is daar de Rokende Vlaswiek die ons de ware wonderlijke waarheid en wijsheid proclameert. Eigenaar GeePeePee (zeg maar Piet) Burggraaf (hij zal dit pelagiaanse Refobordeel dankbaar zijn voor de gratis reclame) werpt zich vanuit het beloofde land Canada op als gezalfde profeet en redder van de ooit zo bloeiende Nederduitsch Gereformeerde Kerk en bijbehorende aloude waarheid. Voor zijn vlucht uit het verdorven Harskamp had hij het wurmpje ootmoed al  laten zakken in de vijver van zijn lieflijke oprispingen. Inmiddels is het ding verschrompeld tot niets en verdwenen als nevel tijdens een hittegolf in de Kalahari. Wat een hoge zuurgraad aanricht bij kwetsbare uitingen als bescheidenheid en zelfkennis, is bekend.
 
Dat er behoudens hemzelf en zijn huisgemeente (nederige huisvrouw en gehoorzame koters)  niemand deugt, mag duidelijk zijn. Hoewel... inmiddels kan de pregnante profeet zich verheugen in een stijgend aantal fanatieke volgelingen uit refokring. Op zich niet zo vreemd als je beseft dat deze kudde grossiert in scheuringen en allerlei andere vage afsplitsingen. Nu is Profeterende Piet bepaald niet scheutig met zaligverklaringen naast hemzelf. Dus voor het zieltje in de hemel springt, eerst het beursje wordt geleegd en in het kluisje van den azijnpissert klinkt.
 
En de vlaswiek fikt flink ondertussen. De stoom komt niet alleen uit de oren van de ex-heftruckchauffer, maar ook uit tal van andere ’s mans lichaamsopeningen. Wat dat betreft is de Harskamper zo lek als koe met diarree en als een kerktoren met uitgezakte galmgaten. En wie de smurrie niet ruiken wil, zal hem voelen. Menig vroom christenmens met nog een griebeltje fatsoen weet zich inmiddels ondergepoept door rechtsradicale slobber en slurrie. De meest wonderlijke fantasieën en bizarre voorspellingen met de diepgang van een gefrituurde visstick en het richtingsgevoel van een kudde blinde klipgeiten, zien het licht.
 
Maar gelukkig is er nog vleugje hoop voor het kerkvolk dat zich door Ger. Gem. en HHK-predikanten in satans armen laat duwen. Lees maar veel en vaak van Piet. Want andere waarheid is er niet. Of zoiet(s). Iets zinlozers evenmin.

Kruipolie op 26-01-2015, 08:28
11 reacties
Gerard314
26-01-2015 / 12:40
Een rokende vlaswiek geeft geen licht. Lekker laten roken en verder geen aandacht geven.
Wel opletten dat je niet in de rook gaat staan want dat stinkt en is slecht voor je gezondheid!
Mona
26-01-2015 / 13:22
Ik kreeg het idee dat ik met mijn uitspraak over hem, in de vragenrubriek, al 'ver' was gegaan (in ogen van sommige mensen). Maar dat haalt het niet bij deze stevige taal.

Ik blijf me maar steeds afvragen:
Waar is het toch scheef gegaan met deze meneer?
Toch blijf ik bij mijn mening dat deze meneer psychisch de weg is kwijtgeraakt.
wellicht heeft deze man gebed nodig, om bevrijd te worden van de strik waarin hij is terecht gekomen.
(en waarin hij ook anderen meeneemt!)
Samanthi
26-01-2015 / 13:48
@Mona

Ja dat zijn mijn gedachten ook, ik heb er echt last van gehad toen ik die preek beluisterde.
Laten we idd bidden voor dit gezin.
notnow
27-01-2015 / 02:06
Je kunt overal wat van vinden.... Je kunt overal wat van zeggen. Als iets satire heet zal het vast grappig zijn. Persoonlijk vind ik dit geen satire, dus ook niet grappig.

Flauw smakeloos stuk van iemand die helemaal los gaat... Chapeau!

Overigens niet echt origineel meer na alle reacties die wellicht een inspiratie hebben gevormd voor het schijven van deze nullen en enen.

Flauw, niet origineel, niet grappig, onnuttig, het lezen niet waard.
notnow
27-01-2015 / 02:11
In aanvulling: Buiten alles om de aandacht niet waard!
wk156
27-01-2015 / 04:45
ben ik de enige die elke drie woorden het verband kwijtraakt?
sydneylover
27-01-2015 / 11:13
Burggraaf laat in al zijn uitingen duidelijk zien dat hij een narcist in het kwadraat is. Een van de kenmerken van narcisten is dat ze niet zelden erg charismatisch zijn, en dat heb ik nog niet veel vaker zó sterk geëtaleerd gezien als op zijn website.
AldertdeGruyter
27-01-2015 / 22:06
Je zal al zoekende naar wat het Christelijke geloof nu precies inhoud
dit stuk lezen.
bastiaan30
29-01-2015 / 06:24
Kijk, een en ander is natuurlijk misgegaan, anders zou er geen basis zijn voor de woorden van deze meneer.
Waarom lees ik geen onderbouwing om zijn woorden te weerleggen?
Wat ie zegt weet ik niet, want van bulderende predikanten vanaf een hoogverheven preekstoel krijg ik nare dromen, maar waar rook is, is vuur, lijkt me.
En dat er mensen zijn die hem achterna lopen is ook geen wonder, een scheuring minder of meer maakt allang niets meer uit.
Dat de zuil uberhaupt predikt dat je "ergens geplaatst bent", spreekt zichzelf volkomen tegen.
Omega
29-01-2015 / 08:08
Zeker @Bastiaan En de Twintowers hebben de Amerikanen zelf laten instorten ;-) Deze column is ook leuk: http://arnoldhuijgen.nl/2013/07/03/ronkende-vlaswiek/
grootmama
29-01-2015 / 11:31
Dhr. Burggraaf hoort thuis in het rijtje waar Wim Zaal een boek over schreef, Gods Onkruid.

Lees ook deze columns

“Het was gewoon een item in het 10-uur journaal, de gay pride parade in Amsterdam. In eerste instantie keek ik met weerzin naar deze provocatie, deze openlijke tentoonstelling van menselijke onreinhei...
12 reacties
24-01-2015
Waarom zijn sommige predikanten in bevindelijke kring zo bang voor ‘bekeringen’? Wat ik vooral vooraf wil zeggen is dit: ik heb dit stuk geschreven vanuit grote bewogenheid en niet om anderen de maat ...
39 reacties
20-01-2015
Wat is er aan de hand, in refo Nederland? Wie dit dichterlijk begin kan uitbouwen tot een poëtische lof der zotheid, mag zich daar wat mij betreft mee vermaken. De Reformatie is verworden tot een vage...
1 reactie
17-01-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering