Jagen op Nasrani's

Refomator / 10 reacties

11-09-2014, 14:06

Ooit al eens als een echte opgejaagde Nasrani door het leven willen gaan en vervolgd worden om je geloof? Dat kan binnenkort gefikst worden via de vrinden van Open Deuren. Vergeet die sponsorwandeltocht of het kooizitten tijdens Opwekking, 'De Jacht' is de nieuwe geld- en bewustwordingsmachine van de club van Anne. Waar is de tijd gebleven dat we ons in een stoffig kerkzaaltje te goed deden aan de vergeelde dia’s van een verhalende Open Doors-medewerker...


In ongeveer 12 steden zullen deelnemers jagen en opgejaagd worden om zo te ervaren hoe het is om in onvrijheid te leven, vermeld de webzijde. Je bent niet alleen prooi maar tevens jager in het spel. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Wel zo handig als je namens de IS a day at the office naspeelt.



Om De Jacht zonder EHBO te laten verlopen, is de daadwerkelijke arrestatie aan strenge voorwaarden verbonden. Gelieve achtereenvolgens uit te voeren:

    •    Pak je doelwit bij de arm (auwww...niet te hard!).
    •    Zeg tegen hem of haar: "Jij hoort ook bij die Jezus uit Galilea!"
    •    Plak hem of haar een sticker op met de tekst "I love Jesus". Deze sticker krijg je samen met het kaartje met de naam van je doelwit.

De eerste aanmelding hebben ze waarschijnlijk al binnen. TU-promovendus ir. Bojk Berghuis ging gisteren helemaal los op een welkomst-advertentie van christelijke profs en docs. Ze heten daarin alle nieuwe studenten welkom aan de universiteit en stellen zich beschikbaar voor gesprekken over de diepere zin des levens.

Volgens Bojk een trap op zijn enorme lange wetenschappelijk tenen: 'En als je nou overtuigd joods, moslim, atheïst of zelfs niet-praktiserend christen bent, is deze boodschap ook oprecht voor jou bedoeld? Kun jij dan net zo goed bij dit zelfgenoegzame vrome clubje terecht?'

Zou die 'I love Jezus’ sticker van De Jacht helemaal over Bojk Berghuis’ mond passen?

Refomator op 11-09-2014, 14:06
10 reacties
LakeJelly
11-09-2014 / 16:39
Dit vind ik te zot voor woorden!

Wij leven hier (nu nog) in een vrij land..
Dagelijks zien we afschuwelijke beelden van wat terroristenorganisaties als IS en Boko Haram etc. Aanrichten..

Met een beetje empathisch vermogen kun je je er een voorstelling van maken van wat voor doodsangsten de vervolgden daar moeten uit staan...

Hoe ziek is het dat je er al "spelenderwijs" bewust van moet worden gemaakt?
Wat voor signaal geef je af aan onze niet-christelijke landgenoten?

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het "spel" niet eens in de buurt komt van de keiharde werkelijkheid daar!
Mona
11-09-2014 / 17:20
Zucht....
Als onze vervolgde broeders en zusters eens wisten dat er zó op een christelijk forum over hen geschreven werd!
Wat zouden ze daar verdrietig van worden.
Vervolging en doodsangst als animatie en vermaak.
Schaam je refoweb, om dit soort dingen te plaatsen!
Organiseer liever een gebedsbijeenkomst.
twijfelaar
11-09-2014 / 23:47
@mona, Google anders 'cynisme' eens, zuster.
Mona
12-09-2014 / 10:59
@ dag twijfelaar.
ik heb je tip opgevolgd, hier komt de dfinitie van cynisme:

CYNISME
1) Afwijzende houding tegenover idealisme 2) Bitterheid 3) Bedekte spot 4) Onbeschaamdheid 5) Ongevoeligheid 6) Sarcasme 7) Sarcastische levensopvatting 8) Venijnige spot
bron: encyclo.nl

wat is de verbinding tussen christenvervolging en cynisme?
Niet.
Net zo min als er een verbinding is tussen humor en christenvervolging of satire en christenvervolging.
Het is gewoon geen onderwerp om luchtig mee om te gaan. Als er één lid lijdt, lijden alle leden mee staat er in de Bijbel. Dan wil je van dat lijden om Christus wil, toch geen spelletje maken?
En daarnaast is het ook een zaak van goed fatsoen.
Over de vliegramp met de MH17 of de Ebola epidemie hoef je ook geen "christelijke" spelletjes te maken.
't Is gewoon raar vind ik.
twijfelaar
12-09-2014 / 11:23
@Mona

Ok, ik zal iets meer woorden gebruiken :). Nee christenvervolging is niet iets voor cynisme. Wat ik bedoel is dat de column mijns inziens cynisch/sarcastisch is richting het 'jagen initiatief'. Dus met andere woorden ik denk dat schrijver dezes het volledig met u eens is. Kortom hij (of zij) is geen voorstander van het initiatief van Open Doors.

In het algemeen is humor wel een goede overlevingsstrategie. Ook in zeer ernstige situaties. Dit soort humor lijkt me echter voorbehouden aan de mensen die in ellende zitten, en niet aan ons die comfortabel vanaf de zijlijn 'toekijken'.
Johnvb
12-09-2014 / 11:48
@twijfelaar:

Dit is géén actie van Open Doors!

Open Doors roept op om te bidden!
Laten we dat doen! Aanhoudend gebed, niet alleen voor onze vervolgde broeders en zusters bidden, maar, zoals zij het zelf zovaak zeggen: Bid met ons!
twijfelaar
12-09-2014 / 12:30
@Johnvb

Dat is een beetje schimmig dan allemaal. Als je op de website kijkt van 'de jacht' staat er in ieder geval dat de opbrengst voor Open Doors is en dat het georganiseerd wordt in samenwerking met Open Doors. Strikt genomen is het dan geen actie van Open Doors, maar ze hebben er wel mee te maken. Of de website liegt, dat kan natuurlijk ook.

Overigens gaat men op de site ook in op Mona haar verhaal als in 'moeten we een spelletje maken van vervolging'.
Mona
12-09-2014 / 16:34
Ik heb de website doorgelezen.
Tevens dacht ik aan de onthoofdingen, executies, kruisigingen, afsluiting van elektra en water bij 45 graden Celsius, martelingen enz.
Fijn dat Open Doors gesteund wordt.
Maar ik vind het te ver gaan.
Het is een persoonlijke mening, maar als ik denk aan hen die verdrinken in hun leed, dan breekt mijn hart.
Ik weet niet of alles geoorloofd is, ik vind dat het neigt naar onfatsoenlijkheid.
Hier laat ik het maar bij.
twijfelaar
12-09-2014 / 17:12
@Mona mee eens, inderdaad qua fatsoen niet echt handig. Zelfs in een 'normaal/seculier' cabaret houdt men er rekening mee. Grappen over 9/11 bijvoorbeeld maak je niet een maand later. Waarom niet? Wat je zegt, fatsoen.
Willibrord
15-09-2014 / 20:14
Om het maar eens zwak uit te drukken is dit niet echt slim van onze Christelijke wetenschappers in Delft, om over fatsoen maar niet te spreken.

Lees ook deze columns

Het is de schrik van iedere Iraanse vrouw. Een pluk haar dat vanuit de hoofddoek piekt of een wieberend teentje vanonder de boerka vandaan, kan bij constatering daarvan door de strenge handhavers van ...
91 reacties
08-09-2014
Ongetwijfeld is het heel goed bedoeld en zo, maar ik heb er een ongemakkelijk gevoel bij. Ik bedoel, bij de viering van het tienjarig bestaan de PKN. De jubileumviering in Nijkerk op zondagmiddag 14 s...
4 reacties
04-09-2014
Weten we het nog? Die lui die om het hardst schreeuwden dat het allemaal onzin was, die klimaatverandering? Je hoort ze niet meer. Ook niet om te zeggen: “Sorry, we hadden ongelijk.” Dat ons weer op l...
6 reacties
02-09-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering