Loodvergiftiging

Boer K. / 12 reacties

01-04-2014, 08:49

Ze gingen voor goud, maar kregen lood. Deze trending topic op twitter is mooi samengevat het resultaat van het mislukte uitstapje van twee Noord-Afrikaanse roofovervallers in Deurne. Niet alles daar bleek bling bling. De eigenaresse van de glitterwinkel was handiger met het vuurwapen dan het roversduo. Dan sta je toch flink voor schut als geoefend crimineel. En een herkansing zit er niet meer in. Tja, het risico van het vak, zou staatssecretaris Fred Teeven zeggen. Justitie vindt dat er sprake is van noodweer en laat Calamity Jane met rust.



Hoewel...Niet iedereen is daarvan geporteerd. De Bond van Wetsovertreders is furieus en wil Justitie voor de rechter slepen. En onze boevenjagers kennende, zullen ze snel inbinden. Zeker nu ook ons gesluierd volksdeel zich rept en roert en dreigt met allerhande acties.
 
En terecht natuurlijk. Het is een volstrekt schandalige zaak als je als eerlijk en vakkundig plunderend allochtoon opgewacht wordt door een schietgrage Brabantse feeks. Een volstrekt respectloos welkom, vindt diezelfde vage bond ook. Immers, iedere gewapende booswicht heeft het grondwettelijk recht om met eerbied -en zeker met ontzag- ontvangen en klantvriendelijk bejegend te worden. En daarom dient geen loodvergitiging als welkomsgeschenk, maar een fleurig ruikertje dit soort lieden ten deel te vallen. Zodat bij thuiskomst ook je werkmijdende vriendjes overtuigd raken van het maatschappelijk nut van het zwaaien met een blaffer.

Zojuist is mijn buurmeisje beroofd van haar scooter en is gisteren het voertuig van mijn buurman op de parkeerplaats opengebroken. Volgens getuigen door vriendelijke vrienden uit dezelfde regio als de Deurnese deugnieten. Er schijnen ook eerlijke Marokkanen te zijn. Van mij mogen ze hier komen wonen.

Boer K. op 01-04-2014, 08:49
12 reacties
irenicus
01-04-2014 / 09:37
Ik ben echt geschokt door deze blijkbaar als 'grappig' of 'prikkelende' bedoelde column. Wat in Deurne is gebeurd is ten eerste een groot drama voor iedereen, en ten tweede lijkt het me passend om het onderzoek af te wachten.
Natuurlijk zit er element van genoegdoening in de waarschijnlijke loop van zaken: als de overvallers niet hun afschuwelijke plan hadden uitgevoerd, was dit niet gebeurd. Het juridische oordeel is aan de rechter en niet aan de straat: dit is goedkope straattaal. Over een ander Oordeel gaat de hoogste Rechter.

Maar dit is rechtstreekse PVV-retoriek in plaats van een genuanceerd, bewogen Christelijk geluid. Niemand zal proberen goed te praten of te verzwakken wat de overvallers van plan waren, maar we moeten ook niet kwaad met met kwaad vergelden, in dit geval het kwaad van stemmingmakerij en leedvermaak. Volstrekt misplaatst! Er zijn twee mensen dood, een echtpaar voor de rest van hun leven getraumatiseerd, een dorp geschokt en bang en een samenleving in zorg. Natuurlijk roept dat felle emoties op; en natuurlijk zit er ook een groter verhaal aan vast. Maar de tendens van deze column vind ik voor deze christelijke ( !) site de perken echt ver te buiten.

Het staat Boerka uiteraard geheel vrij om zijn mening te geven. Maar laat hij (zij?) dat dan doen op daartoe geëigende plekken, en niet op een forum dat zich 'Reformatorisch' noemt. Wat is er reformatorisch aan bovenstaand stukje?

Ik weet dat hier wel eens 'verwijderd' wordt - maar een verontschuldiging zou BoerKa en de redactie meer sieren.

'Er schijnen ook eerlijke Marokkanen te zijn' - ik zou zeggen: er schijnen nogal wat vacatures bij de PVV te zijn beste Boerka. Iets voor jou?
mortlach
01-04-2014 / 15:39
Heb uw vijanden lief blijkt toch lastiger dan gedacht...
Willibrord
01-04-2014 / 20:24
wat een leuke fris bericht. Blij dat ook Refoweb met Geert meegaat.
sydneylover
02-04-2014 / 10:44
Ik houd best van een prikkelende column, maar ik vind dat deze enige vorm van compassie mist. Heel jammer! Zijn wij beter dan 2 doodgeschoten Marokkanse criminelen?

De opstelling van het OM is eigenlijk heel opvallend want ik kan me niet herinneren dat ze zó vlot degene die een ander heeft doodgeschoten, in bescherming werd genomen. Daar ben ik heel blij mee. Uiteraard is er dan wel een of andere advocatenclub die hier tegenin gaat. Diens brood men eet...

En laten we wel eerlijk blijven: het mag best gezegd worden dat het toch opvallend vaak Marrokaanse boeven betreft die dit soort criminaliteit uitvoert. Het feit dat een van beide kenneklijk speciaal voor deze actie uit Marokko is gekomen spreekt boekdelen. En ook het feit dat in dit soort gevallen de Marokkaanse gemeenschap steevast de slachtofferrol kiest irriteert mij boven mate. Dan kun je als gemeenschap onmogelijk veel begrip of vertrouwen van de Nederlanders verwachten. En daarmee voedt de Marokkaanse gemeenschap zelf de PVV-bodem.

@Mortlach: spijker op de kop! Al heeft Jezus toen hij dit gebod aan de mensen gaf er echt niet bij gezegd dat de waarheid niet gezegd mag worden ;-).
mortlach
02-04-2014 / 11:31
"Blij dat 'ie dood is," is ook niet echt een 'waarheid' die ik Jezus zo hoor zeggen.
hansa
02-04-2014 / 15:10
Maar dit staat ook in de Bijbel:
“Als een dief bij het inbreken betrapt wordt en zó geslagen wordt dat hij sterft, rust er geen bloedschuld op degene die hem sloeg.” Exodus 22 vers 2
mortlach
02-04-2014 / 17:09
1 Betrapt iemand de dief op heterdaad en slaat hij hem dood, dan laadt hij daarmee geen bloedschuld op zich. 2 Gebeurt dit echter na zonsopgang, dan laadt hij wel bloedschuld op zich. De dief moet alles vergoeden; bezit hij niets, dan moet men hem verkopen voor een bedrag ter waarde van het gestolene. 3 Als het gestolen dier nog levend bij hem wordt aangetroffen, moet hij het dubbel vergoeden, of het nu een rund betreft, een ezel, schaap of geit.

Best bijzonder, of je een bloedschuld op je laadt, hangt blijkbaar af van het tijdstip van de misdaad. Het lijkt me ook belangrijk goed te kijken naar wat 'bloedschuld' precies is - volgens mij is dat dat de familie van de dode vergelding mag eisen. Dat is hier niet van toepassing. Mijn opmerking ging dan ook over de toon van de collumn, niet over de doodgeschoten inbrekers.

Ook mooi dat als de inbreker niets heeft (en hij dus steelt om in leven te blijven), men hem als slaaf moet verkopen, met een beetje pech voor de waarde van een zak appels. En dat als je vee steelt om het te slachten, en het vee nog levend wordt aangetroffen, de straf voor de dader wordt verdubbeld. Die dief heeft er dus alle belang bij dat vee zo snel mogelijk te slachten. Vreemde, vreemde regels.
Pascalvdhoek
02-04-2014 / 21:28
Ik hoop dat deze column een flauwe 1 april grap is. Deze column is namelijk van een heel laag niveau en verre van liefdevol. De mensen die zijn doodgeschoten, zijn mensen. Met een familie, vrienden en een toekomst. Over het dood schieten van deze mensen moeten we niet spottend doen. Het doet me pijn om dit op refoweb te lezen en ik hoop dat de schrijver de tekst zal verwijderen.
Omega
03-04-2014 / 09:18
Allen die het zwaard nemen, zullen door het zwaard vergaan. Aldus Jezus in Matt. 26. Een waarschuwing die blijkbaar nog steeds zeer actueel is.
MvR
03-04-2014 / 09:54
Hoezeer het ook waar mag wezen dat er bepaalde Bijbelteksten zijn die enig begrip voor het Deurnese echtpaar terecht doen zijn, deze column is volstrekt onbehoorlijk. Het gemak waarmee gesproken wordt over de dood ('En een herkansing zit er niet meer in.'). De stigmatiserende manier van schrijven over een bevolkingsgroep ('Er schijnen ook eerlijke Marokkanen te zijn.'). Etc.

Als Refoweb deze column niet verwijdert, dan geeft ze daarmee een groot brevet van ongeloof.
moedervan2
03-04-2014 / 15:06
Wee het land waar het rechte krom is en het kromme recht!

Laten we niet vergeten dat de uitspraak van Geert verschrikkelijk is. Heb uw vijanden lief, zegt de Heere. Ik zet daarmee het probleem niet aan de kant, maar dit is geen juiste aanpak. Hij handelt niet in liefde!
Ook heeft onze overheid zich onvoldoende gerealiseerd dat het goed is als elk volk zijn eigen cultuur heeft en dat ieder dan zijn eigen land heeft! Zet eens kippen, varkens, vossen en ratten in één hok... dat gaat niet goed! Nee, in nederland moet dat wel goed gaan. Wij willen bewijzen dat we dat kunnen. Och, wat hebben we een hoge pet van onszelf.
Bijbels gezien moet de buitenlander zich volledig aanpassen aan het volk waar hij woont. in Nederland moet iedereen zijn eigen tradities en cultuur kunnen vasthouden, het was al te voorspellen dat dit gevolgen zou hebben. Hoe kan iedereen zich verdiepen in ieders cultuur... we zouden er studies voor moeten volgen. Nee, ik heb niks tegen op buitenlanders... ook niet als ze met accent praten... maar als ze hier al 40 jaar zitten en nog een tolk nodig hebben moeten we ons afvragen of we niet ergens fouten hebben gemaakt.
Buitenlanders staan bij voorbaat al met 5-0 achter als ze hier komen en zullen nooit gelijk kunnen staan als we ons dat niet realiseren. Als we dat niet mee nemen in ons oordeel (en de allochtoon evengoed), zullen zij zich gediscrimineerd voelen en wij zullen sneller discrimineren. Als wij deze multiculti-samenleving willen laten slagen, moeten ze alles aanbieden om na verloop van tijd in te kunnen lopen. Dat vergt veel geduld van ons en veel inzet van de allochtoon.
Mijns insziens een prachtig doel, maar veel te hoog gegrepen. Eerder een utopie.

En vwb het echtpaar dat het heft in eigen hand nam: is dit niet een gevolg van een te slappe overheid? Een te slap beleid? Als we niet zeker zijn dat de politie korte metten maakt met inbrekers en de rechter hen misschien wat taakuren geeft omdat het ging om een poging tot inbraak/overval ipv dat er echt iets gestolen is???
Ja, de marokkaanse jongeren lachen ons uit, zeker zij die crimineel zijn. En gelijk hebben ze. Is Nederland niet een land geworden waar alles mag en alles kan? Seks, drugs.. alles is gelegaliseerd... vinden we het dan gek dat jongeren de fout in gaan? Dat de cijfers rond criminaliteit stijgen? Ik ben helaas niet meer zo trots op ons landje. We hebben het met onze positieve mensvisie echt de vernieling in geholpen.

Helaas, mooier kan ik het niet maken!
kareljansen
08-04-2014 / 11:39
@moedervan2
Is de daad van deze mevrouw het gevolg van een slappe overheid? Misschien. Is dat terecht? Ik denk het niet. Personen die in Nederland een gewapende overval plegen worden in ongeveer de helft van de gevallen opgespoord, berecht en gestraft. Google even op veroordelingen en je vindt straffen tussen 18 maanden en 8 jaar. Is Nederland een land waarin alles mag en kan? Het is zeker waar dat Nederland zeer liberale wetten heeft die op belangrijke onderdelen ingaan tegen de 10 geboden. Maar het is even zo waar dat er in Nederland recht gesproken wordt, we een OM hebben en een politie. Zo beroerd is het nog niet. Neem eens een kijkje in China zou ik zeggen. De wet voorziet in het feit dat elke burger het recht heeft zichzelf te verdedigen. Als de schoten van deze mevrouw voortkomen uit verdediging zal ze niet worden veroordeeld. Als ze voortkwamen uit opgekropte woede richting overheid en overvallers waarschijnlijk wel. Dit ontevreden gevoel, ook wel onderbuik genoemd, wordt momenteel in Nederland erg gevoed. Velen denken dat de criminaliteitscijfers stijgen, het tegendeel is waar. Veel mensen kijken bij elk wissewasje naar de overheid. Zij moeten het oplossen. De overheid kan dat niet. Mensen voelen zich daardoor onzeker en verwijten dit de overheid. Hierdoor ontstaat er een "alles mag hier, dus ik mag het ook" cultuur. De uitwassen in de bible belt tijdens oud en nieuw zijn hiervan een voorbeeldje. Of het "ga boeven vangen" wat dienders vaak horen als ze iemand aanspreken en bekeuren voor het niet dragen van de autogordel.
Tel bij dit gevoel de negatieve gevoelens rondom Islam, Marokkanen en andere buitenlanders op en je bent er: PVV. God heeft ons in zijn Woord andere oplossingen gegeven. Mensen insluiten, niet uitsluiten. Heb uw naaste lief. Niet door hem dood te knuffelen, maar door hem te helpen in dagelijkse dingen, en hem te wijzen op zonde en genade. Niet de zonde ongenoemd laten, ook niet recht praten wat krom is. Maar wel wijzen op de waarden die God belangrijk vindt. Jezus sprak met de Samaritaanse vrouw, Hij zocht haar op, Hij sprak haar aan. Doen wij dit ook met onze buitenlanders? Gaan wij als christenen, persoonlijk en als kerken, in gesprek met allochtonen. Hoe vaak bezoeken we een asielzoekerscentrum?
Laten we daden als overvallen blijven veroordelen en straffen. Laten we voorzichtig zijn met de onderbuik.

Lees ook deze columns

Bizar nieuws in De Volkskrant deze week: een academisch ziekenhuis in Cambridge heeft haar eigen ‘groene’ stroom opgewekt met het verbranden van de lichaampjes van 797 foetussen. Dit blijkt uit de doc...
2 reacties
27-03-2014
Woest ben ik. Ik wil namelijk meer Marokkanen, niet minder. De berbers houden namelijk onze economie draaiende. Volgens Geert is 60 procent van deze allochtone bevolkingsgroep crimineel. Het Sociaal ...
3 reacties
24-03-2014
De boetedag die de Gereformeerde Gemeenten (GG) op zondag 11 mei willen beleggen, lijkt door de meeste andere protestantse kerken in ons land niet te worden overgenomen. Met vrome en soms praktische a...
1 reactie
13-03-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering